Biografie


Image1

Olympiër Deborah Gravenstijn is een autoriteit in de internationale judosport. Na meerdere nationale

titels en een Europese als junior behaalde Deborah in 2000 de 5 de plaats op de Olympische Spelen in Sydney. Dit was op zich een opmerkelijke prestatie, omdat zij 2 jaar lang met een uitzonderlijk laag lichaamsgewicht (-52) een topprestatie heeft neergezet. In 2001 betaalde haar discipline en talent zich verder uit. In dat jaar behaalde ze als enige Nederlandse een zilveren medaille op de WK en deed dit nog een keer op de EK van dat jaar, maar nu in de klasse tot 57 kilogram.

De daarop volgende jaren presteerde Deborah het om continue op het podium te eindigen van NK’s, EK’s en WK’s met als hoogtepunt een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Athene in 2004 en een zilveren medaille in Peking in 2008. Dit alles bereikte ze dankzij haar doorzettingsvermogen en de passie voor de sport. Ondanks meerdere fysieke en privétegenslagen slaagde Deborah erin het beste uit zichzelf te halen. Zo kon zij op haar afscheid in Rotterdam, in 2009, samen met vrienden, familie en het ‘DEBTEAM’ terugkijken op een succesvolle sportcarrière.

Tijdens haar sportcarrière stond Deborahs maatschappelijke carrière niet stil.

In 1997 studeerde ze af als fysiotherapeute en financierde met dit werk een groot deel van haar sportcarrière. Tien jaar lang was zij werkzaam voor de KLU als fysiotherapeut, waar zij militairen hielp met revalideren en groepstrainingen gaf ter bevordering van de inzetbaarheid en fitheid van de militair.

Deborah is een teamplayer. Daarom richtte ze in 2000 en 2001 ook het ‘DEBTEAM’ op. Dit team bestond uit een groep investeerders die door middel van faciliteiten, kennis, vakmanschap en financiën haar ondersteunden om de weg vrij te maken om tot grote prestaties te komen.

Innovatie, ontwikkelen en niet stil staan zijn termen bij Deborah passen. Daarom zocht ze ook naar uitdagingen buiten haar sport. Zo trad ze aan als:

- radio-presentatrice (side-kick bij LUL, Ons Kluppie bij RTV Rijnmond)

- panellid van verscheidene tv programma’s (Ik hou van Holland, Mike en Thomas show)

- in interviews in verscheidene bladen, kranten en tv programma’s (Helden, Volkskrant, Knevel en Van de Brink, studio M)

- ambassadeur (Right to Play, Rotterdam Topsport en Sport Gratis)

- studeerde ze op de Randstad academie (Commerciële economie en sportmarketing)

- en was ze werkzaam als commercieel manager van Rotterdam Boxing

Buiten haar werkzaamheden geeft ze nu nog regelmatig judo- en sportclinics aan jong en oud. Maar ook binnen bedrijven om verbondenheid, vitaliteit en teambuilding te promoten. Hier komt ook de unieke coachingstijl van Deborah naar voren waarin topsport en het bedrijfsleven bij elkaar komen. Om zo van elkaars competenties te leren en mensen te motiveren om elkaar te inspireren.

Dat doet ze door Personal Power en Sport Power.Volg Deborah

FacebookTwitterLinkedIn

mede mogelijk gemaakt door: IVA STUDIO & CLICK