Nieuwsbericht

Snowboarder Gib van der Sluis timmert met brons hard aan de weg
11-02-2013
ROTTERDAM - Opkomend talent Gib van der Sluis is met zijn negen jaar weliswaar een jonkie maar desondanks een geduchte tegenstander voor twaalfjarige snowboarders waarmee het concurreert. Dit weekeinde, zaterdag 9 februari, wist de kleine inwoner van Rotterdam in het Duitse Fieldberg een derde plaats te behalen tijdens de European tour chill and destroy. in de klasse tot twaalf jaar.

“Ik kan nog beter,” sprak de negenjarige Van der Sluis ondanks dat hij de jongste was in zijn poule na afloop van de wedstrijd. Deze topsportmentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Talent Foundation van voormalig judoka Deborah Gravenstijn, karateka Esther van Schaik en Ardie den Hoed de jonge en opvallend getalenteerde snowboarder onder haar vleugels nam. De Talent Foundation is een nieuwe organisatie die zich met name richt op jonge talent topsporter van twaalf tot en met 23 jaar en adviseren op het gebied van marketing, communicatie, management en personal branding.

Afgelopen weekend heeft Van der Sluis voor het eerst op een zogenaamde offpiste geboard, wat voor de negenjarige Rotterdammer een nieuw leermoment was. Zo gaf hij aan geleerd te hebben veel meer naar achteren te moet leunen. “Bij naar voren leunen dan ga je gestrekt,” aldus het ambitieuze talent. Toch blijft de schans zijn favoriete onderdeel, maar juist op dat onderdeel ging het dit weekend minder goed dan hij hoopte. Vooral op het neerkomen na het springen, moet extra worden getraind samen met zijn privétrainer elke woensdag en tijdens de teamtrainingen in het Belgische Peer en bij het Xtreme team in Zoetermeer, waarvoor hij onlangs is gescout.

Naast grote schansen zijn de rails ook favoriet van de talentvolle snowboarder. Om optimaal te kunnen trainen vertrekt de familie Van der Sluis deze maand richting de Oostenrijkse gletsjerplaats Kaprun voor twee weken extra te trainen als voorbereiding op het NK. Naast snowboarden zit Gib van der Sluis uiteraard ook ‘gewoon’ op de basisschool, waar hij overigens in groep zes ook goede resultaten boekt. De discipline om zowel binnen als buiten de schoolbanken te presteren, zit er al vroeg bij het snowboardtalent in. “Topografie en rekenen zijn mijn sterkere vakken,” zo zegt hij zelf. Van der Sluis is als jonge, leergierige atleet aardig onderweg naar de top in het snowboarden en laat bovendien zien niet bang te zijn voor uitdagingen.
Vorige pagina

« vorige   1   2   3   4  
Volg Deborah

FacebookTwitterLinkedIn

mede mogelijk gemaakt door: IVA STUDIO & CLICK