Nieuwsbericht

Karateka van Schaik verzilvert rentree
19-02-2013
ROTTERDAM – De 21-jarige karateka Esther van Schaik heeft na tien maanden revalidatie van een gebroken rug weer de tatami opgezocht. De Rotterdamse pupil van Patrick van Daalen van Unity’99 verbrijzelde en brak in april 2012 botten in haar rug door het uitglijden op de laatste drie traptreden.

Op dat moment was Van Schaik in haar gewichtsklasse vijfde van Europa. Na twee maanden onder zware verdovende middelen te hebben geleefd, begon de karateka van Unity’99 haar revalidatie met zwemmen, gevolgd door lopen en hardlopen. In januari van dit jaar besloot van Schaik zich weer op topsport te gaan richten. De eerste wedstrijdtest was afgelopen zondag, 17 februari, in het Belgische Neerpelt.

Van Schaik startte met een spectaculaire 10-1 winst, waarmee de strijd binnen de tijd beslist was. De tweede ronde leverde een gelijk opgaande strijd op, die door de Rotterdamse op basis van een technische knock-out werd gewonnen. Het derde en laatste gevecht, de finale, tegen de Belgische Nele de Vos, ging door een gebrek aan wedstrijdritme verloren. Een zilveren medaille derhalve voor Esther van Schaik, die het hervinden van zichzelf op de wedstrijdmat en aansluiting met de Europese- en wereldtop nu als voornaamste doel heeft.

“Ik ben tevreden over mijn optreden in Neerpelt. Ik weet dat ik nog een lange weg heb te gaan om op mijn oude niveau terug te keren, maar het begin is er. Het is een kwestie van herhalen en veel wedstrijdritme opdoen. Ik heb vertrouwen in mijzelf en mijn team dat de weg terug op goede manier is ingeslagen en ik ben blij weer die kant op te kunnen gaan,” aldus Van Schaik.

De Rotterdamse wordt sinds kort ondersteund door de Talent Foundation, de nieuwe topsportstichting van ex-judoka Deborah Gravenstijn. “Zij heeft mij gemotiveerd op het moment dat ik voor de keuze stond topsport of maatschappelijk succes. Zij heeft mij laten inzien dat beiden mogelijk is wanneer je de juiste balans vind en heeft mij geholpen die balans te vinden. Talent Foundation helpt mij bij de problemen die zich voordoen in mijn topsportleven. Dit is een geruststelling voor mij als topsporter, zodat ik mij enkel en alleen hoeft te richten op dat wat echt belangrijk is: goud,” aldus Van Schaik.
Vorige pagina

« vorige   1   2   3   4  
Volg Deborah

FacebookTwitterLinkedIn

mede mogelijk gemaakt door: IVA STUDIO & CLICK