Nieuwsbericht

Gelukszoekers al Aardig Onderweg
26-02-2013

ROTTERDAM - Heel veel gelukzoekers hebben zaterdag een beroep gedaan op de Aardig Onderweg Award. Een prijs van € 10.000 voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de stadsregio Rotterdam.In het hoofdkantoor van de organiserende RET beoordeelden juryleden Maurice Lenferink (hoofd communicatie Veiligheidsregio) en Conny Janssen (choreografe) de 50 deelnemers, die steeds 1 minuut kregen om hun goede doel uit te leggen. Uit een uiterst gevarieerd aanbod zijn twaalf nominaties geselecteerd, die in de loop van zondag geïnformeerd worden.

10.000 Euro
Er zijn 4 categorieën. In iedere categorie is er één winnaar. Daarnaast wordt er een speciale Publieksprijs uitgereikt. Als winnaar krijg je de Aardig Onderweg Award plus een geldbedrag van € 10.000.

Aardig op weg
In de wachtruimte was ook Dichtbij present en net als bij de verschillende talentjachten, lag ook hier vreugde en verdriet erg dicht bij elkaar. St. Laat ze lachen gaat op stap met kinderen, waarvan de ouders geen geld hebben voor een leuk uitstapje. Ze hebben al een paar uitstapjes georganiseerd en zijn dus “aardig op weg”. De jury wilde er nog wel even over nadenken. (misschien een nominatie?). Dat was niet het geval bij de Talent Foundation met o.a Esther van Schaik en Deborah Gravenstijn.(zie foto) Ze zijn (nog niet aardig onderweg - jury) maar willen jeugdige sporters helpen met hun sportcarrière en bijvoorbeeld koppelen aan ondernemers of bedrijven.

Boeren
The Music Incubator van Jason Steba wil jongeren ervan bewust maken dat er meer is dan alleen muziek maken en beroemd worden. ‘Natuurlijk stimuleren we de muzikale talenten, maar er is vooral goede coaching nodig.’ Een vertegenwoordiger van de Streekbox kwam uitleggen dat er meer boeren aan de consument gekoppeld moeten worden, zodat iedereen ook meer kennis krijgt van hetgeen hij of zij eet.

Vertegenwoordigers van St Bont vertrokken na hun presentatie ook blij naar huis. De jury was duidelijk onder de indruk van de initiatieven om verstandelijk beperkte jongeren meer te betrekken bij de activiteiten in de buurt. Morgen horen 12 genomineerden of zij doorgaan naar de eindronde. Van 5 maart tot 10 april 2013 krijgen de genomineerden alle gelegenheid om zich persoonlijk, via www.aardigonderweg.nl en sociale media, te profileren en zoveel mogelijk stemmen te werven voor de Publieksprijs.

Uiteindelijk zijn er vijf prijswinnaars en die worden bekendgemaakt tijdens de wervelende Aardig Onderweg Awardshow op woensdag 10 april in het nieuwe Luxor Theater.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 februari 2013
www.dichtbij.nl

634966234506085274.jpg

Vorige pagina

« vorige   1   2   3   4  
Volg Deborah

FacebookTwitterLinkedIn

mede mogelijk gemaakt door: IVA STUDIO & CLICK