Wist u dat ....

Aardig Onderweg Awards 2013 RET
08-02-2013
Rotterdamse initiatieven gezocht!

AARDIG ONDERWEG AWARDS 2013 VAN START

De Aardig Onderweg Awards zijn weer van start gegaan! Ook in 2013 gaat Rotterdam op zoek naar bijzondere initiatieven. Kandidaten kunnen zich inschrijven via de website. De winnaars worden op 10 april in het Nieuwe Luxor theater bekend gemaakt. Na twee succesvolle edities beginnen de Aardig Onderweg Awards echt een begrip te worden in de Maasstad. De start van de campagne is vandaag op een mooie manier gevierd. Er zijn honderden bossen bloemen uitgereikt aan bijzondere Rotterdammers die ze écht verdienen.

De hele dag werden mensen op straat en in het openbaar vervoer benaderd met de vraag of ze iemand kennen die ‘Aardig Onderweg’ is en daarom een bloemetje verdient. Iemand die iets bijzonders doet voor een ander, of voor de stad. De bloemen werden vervolgens direct door een vrijwilliger bezorgd, met een kaartje van de afzender. Zo konden mensen zichzelf of een ander spontaan opgeven als kandidaat.

De Aardig Onderweg Award is dé Rotterdamse prijs voor bijzondere initiatieven. 5 prijzen van 10.000 euro voor mensen die iets unieks doen voor de stadsregio Rotterdam. Met de Award en het geldbedrag worden winnaars gestimuleerd om hun doel te bereiken.

Winnaars van de vorige edities timmeren inmiddels flink aan de weg. Huib Lloyd van Stichting Jarige Job won twee jaar geleden de Aardig Onderweg Award. Hij bedacht de verjaardagsbox, een doos met alle ingrediënten voor een vrolijke verjaardag, speciaal voor kinderen waarvan de ouders in een moeilijke financiële situatie zitten. Dankzij het geldbedrag en de publiciteit die de Aardig Onderweg Award oplevert, kon het project groeien. Het begon in Rotterdam, maar inmiddels worden de verjaardagsboxen in heel Nederland uitgedeeld.

In de 1e van een reeks uitzendingen op RTV Rijnmond zien we vanavond het succesverhaal van nog meer bijzondere winnaars. De komende maanden zullen we in verschillende TV programma’s ook de nieuwe genomineerden leren kennen. De feestelijke bekendmaking op 10 april zal live worden uitgezonden. Zo kan heel Rotterdam via telefoon en SMS stemmen om de winnaar van de publieksprijs te bepalen.

De Aardig Onderweg Award is een initiatief van de RET en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners. Als maatschappelijk betrokken onderneming wil de RET meer bieden van veilig, zorgeloos en comfortabel vervoer. De RET verbindt mensen met elkaar en laat dat met deze actie opnieuw zien.


Voor meer informatie: www.aardigonderweg.nl

aardig op weg .jpgaardig onderweg award 2.jpg

Vorige pagina

« vorige   1   2  
Volg Deborah

FacebookTwitterLinkedIn

mede mogelijk gemaakt door: IVA STUDIO & CLICK